یک اپیدمیولوژیست با بیان اینکه افزایش موارد بیماری کووید۱۹ در کشور فعلا شیب تندی ندارد، گفت: در عین حال احتمال دارد که طی هفتههای آینده افزایش شهرهای قرمز را هم شاهد باشیم.
سویه جدید ویروس کرونا که برای نخستین بار در سال گذشته شناسایی شد، این روزها به سرعت به سویه غالب در ایالات متحده تبدیل شده و با نامی که برای آن انتخاب شده، ترسناک جلوه کرده ولی آیا این سویه که تا کنون در ۲۹ کشور جهان شناسایی شده، خطرناک است؟
گزارش های بین المللی نشان دهنده بحرانی شدن شرایط همه گیری کرونا در گوشه و کنار جهان بوده و در این شرایط اوضاع برخی کشورها از قبیل هندوستان و چین رو به وخامت می رود.
درست است که ابتلا به کرونا در ایران سیری بهشدت نزولی داشته و حتی تلفات این بیماری در سالجاری، صفر هم شده است، اما آسیبهای بهجا مانده از این بیماری هنوز وجود دارند و دامنگیر کشورمان هستند. در بحرانهایی از این دست، سویههای اجتماعی این بحرانها اهمیت زیادی پیدا میکنند؛ سویههایی که غالبا در گرفتاریها و فشارهای ناشی از خود بحران، کمتر مورد توجه ...
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به چرایی ناکامی چین در سیاست صفر کرونا، درعین حال درباره شرایط بیماری در کشور، گفت: کاهش نسبی کرونا در کشور طی ماههای اخیر وجود داشته و خوشبختانه هم آمار ابتلا و هم آمار مرگومیر ناشی از آن بسیار پایین است؛ اما همیشه باید خطر بالقوه آن را در نظر داشت و این هشدار وجود دارد.
عضو کمیته علمی کشوری کرونا گفت: در حال حاضر نگرانی عاجلی برای موج گسترده ای از کرونا در هفته های آینده نداریم؛ اساسا دانش بشری حتی در پیشرفته ترین کشورهای دنیا که دسترسی دقیقی به آمار بیماری، سویه های در چرخش و شرایط رعایت نکات بهداشتی دارند نیز نمی توانند به دقت پیش بینی کنند چه زمانی با موج کرونا روبرو خواهند شد.
از زمانی که نوع امیکرون کووید در اواخر سال ۲۰۲۱ ظهور پیدا کرد، به سرعت به زیر متغیرها و سویه های متعددی تبدیل شد که یکی از انواع فرعی این سویه، BF.۷ بوده که اخیراً به عنوان نوع اصلی در حال گسترش در پکن شناسایی و منجر به افزایش گستردهتر عفونتهای کووید در چین شده است.
یک فوق تخصص ریه کودکان با اشاره به شیب نزولی پیک عفونتهای ویروسی، در عین حال درباره تاثیر آلودگی هوا بر بروز بیماریهای تنفسی در کودکان، گفت: کودکان معمولا با دهان تنفس میکنند و تعداد تنفس بیشتری نسبت به بزرگسالان دارند؛ بنابراین تنفس هوای آلوده در کودکان میتواند سبب فلج مژکهای تنفسی و حتی تشدید حملات آسم شود.
بنابر جدیدترین آمار جهانی کرونا، مجموع مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در دنیا تاکنون به ۶۵۳ میلیون و ۳۷۴ هزار و ۹۰۹ نفر رسیده، مرگ شش میلیون و ۶۵۷ هزار و ۸۸۵ بیمارتایید شده و همچنین ۶۲۸ میلیون و ۹۶۴ هزار و ۸۷۴ نفر از مبتلایان نیز بهبود یافتهاند.
بنابر جدیدترین آمار رسمی همهگیری کرونا، مجموع مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در جهان تاکنون به ۶۵۰ میلیون و ۲۷ هزار و ۳۷۵ نفر رسیده و مرگ شش میلیون و ۶۴۶ هزار و ۵۳۲ بیمار کووید- ۱۹ نیز تایید شده است.
بنابر جدیدترین آمار رسمی همهگیری کرونا، مجموع مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در جهان تاکنون به ۶۴۸ میلیون و ۵۰۲ هزار و ۷۸۳ نفر رسیده و مرگ شش میلیون و ۶۴۲ هزار و ۵۳۴ بیمار کووید- ۱۹ نیز تایید شده است.
یک اپیدمیولوژیست با بیان اینکه احتمال افزایش مجدد آنفلوآنزا و بویژه کرونا در زمستان وجود دارد، در عین حال نسبت به تجویز و مصرف بیرویه آنتیبیوتیک و دگزامتازون هشدار داد.
یک فوق تخصص عفونی اطفال با اشاره به علائم آنفلوآنزا و عفونت پنوموکوک در اطفال، درباره شرایط استفاده از آنتیبیوتیکها در زمان ابتلا به بیماریهای ویروسی مانند آنفلوآنزا و کرونا، توضیح داد.
بنابر جدیدترین آمار رسمی همهگیری کرونا، مجموع مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در جهان تاکنون به ۶۴۳ میلیون و ۴۴۹ هزار و ۸۰۸ نفر رسیده و مرگ شش میلیون و ۶۲۷ هزار و ۷۰۹ بیمار کووید- ۱۹ نیز تایید شده است.
عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا ضمن تشریح آخرین وضیعت بروز کرونا و آنفلوآنزا در ایران، گفت: یکی از داروهای ممنوعه در این شرایط برای کودکان آسپیرین است زیرا به دنبال ابتلا به آنفلوآنزا و مصرف آسپیرین ممکن است کودک به مرحله نارسایی شدید کبدی برسد که متاسفانه مرگ و میر در آن زیاد است.
"هامادا آتسوئو"، استاد بیمارستان دانشگاه پزشکی توکیو در ژاپن اظهار کرد که در صورت ظهور زیرسویههای جدید امیکرون، لازم است تا آن ها را به دقت بررسی کرد.